Folkkampanjen
mot Nato


Nyheter och kommentarer


Till meny

5 juni 2022


Mejl till socialdemokrater 13 maj 2022


(Klickbar länks utseende har ändrats.
315 ska vara 311.)

(Mottagare)


Vem behöver vem?

Detta mejl sänds till:
315 lokala avdelningar i S;
26 lokala avdelningar i SSU;
26 lokala avdelningar i kvinnoförbundet;
19 lokala avdelningar i studentförbundet;
26 partidistrikt;
100 riksdagsledamöter i S;
23 regeringsmedlemmar.

Läsning

I tidningen Sydöstran fanns 11 maj en artikel som avslutas med orden: "Sverige behöver inte Nato för fred. Det är Nato som behöver Sverige för krig."

Söndag 15 maj har Socialdemokraternas partistyrelse ett ödesmättat möte. Du som har möjlighet att innan dess kontakta någon i partistyrelsen, gör det så snart som möjligt. Om du har möjlighet att kontakta någon som i sin tur kan kontakta någon i partistyrelsen, gör det så snart som möjligt.

Partistyrelsen bör sätta stopp för Socialdemokraternas plötsliga hopp in i Nato.

Varför denna brådska?

Brådskan beror på att Natoförespråkarna vill utnyttja den chockartade reaktionen bland allmänheten efter att Ryssland gick in i Ukraina. Men sanningen om vad som har hänt sipprar fram, och med tiden ser fler och fler att kriget i Ukraina inte är något skäl för Sverige att gå med i Nato.

Den sanning som sprider sig är att Nato sedan många år tillbaka planerar krig mot Ryssland och har genomfört omfattande förberedelser i Ukraina. I Ukraina har bland annat byggts laboratorier för biologisk krigföring finansierade av USA. Nato kör Ukraina framför sig, och det som nu händer är att Ryssland sätter stopp.

Tänk på partiet!

Om Natoförespråkarna lyckas kuppa igenom att lämna alliansfriheten så kommer ändå sanningen om Nato, Ukraina och Ryssland att komma fram. Då utplånas antagligen Socialdemokratiska partiets goda anseende hos medlemmar och sympatisörer eftersom de blev lurade.

Vad bör partistyrelsen göra på söndag?

Partistyrelsen bör besluta att:

1. Socialdemokraterna stödjer för tillfället inte en ansökan om medlemskap i Nato.

2. En studie- och diskussionsperiod om minst åtta månader ska starta i partiet, förslagsvis efter valet i september. Innan dess gäller fortfarande att Socialdemokraterna säger Nej till Natomedlemskap.


Hälsningar
Björn Backengård
Hjalmar Bergmans Gata 56
422 52 Hisings Backa